ВЕКОВИ СРПСКЕ ПИСМЕНОСТИ

ДЕСЕТОВЕКОВНО СВЕДОЧАНСТВО О РАЗВОЈУ ПИСМЕНОСТИ КОД СРБА

ПЧЕЛИЧИНА популарна едиција ВЕКОВИ СРПСКЕ ПИСМЕНОСТИ, коју ауторски потписује Слободан Станишић, један од најпродуктивнијих стваралаца за децу, и која окупља најзначајније српске илустраторе, обухвата девет књига у којима је испричана десетовековна историја развоја писмености код Срба.

Почевши од 9. века и Ћирила и Методија, твораца прве словенске азбуке, па све до 19. века и Његошевих и Вукових романтичарских залагања за употребу и уздизање народног језика, ова едиција приказује један континуитет и стално присуство узвишених идеја појединаца који виде више и даље од других и који се безинтересно залажу за општу корист свог народа.

Свака књига ове брижљиво осмишљене едиције представља романсирану биографију о личности која је обележила ту етапу развоја српског језика. На тај начин, читајући ове илустроване биографске књиге, деца откривају како се њихов језик развијао, ко су људи који су томе допринели, како су изгледали њихови животи и идеје које су их формирале.

Свака књига едиције ВЕКОВИ СРПСКЕ ПИСМЕНОСТИ се продаје појединачно или као комплет у поклон-кутији, која омогућава једноставно и практично чување књига.