Интерактивна кулинарска радионица „Пустоловина кроз британску кухињу“, одржана је јуче у великој сали Новосадског дечијег културног центра. Ученици трећих разреда Основне школе „Петефи Шандор“ имали су прилике да кроз припрему и дегустацију кулинарских специјалитета гастронома Горана Гашпаровског науче више о британској култури, занимљивостима попут тога шта су јели Робин Худ и његова дружина, које је било омиљено јело краљице Викторије, како је настао пудинг и још много тога. Малишани су учествовали у припреми јоркшајерског пудинга са сафтом од печења који се једе недељом и датира из периода Робина Худа. Поред тога, деца су учествовала у припремању јела „скоч егс“, то су шкотска јаја, кувана и похована у корнфлексу. Деца су према речима нашег симпатичног кувара Горана највише уживала како у справљању тако и у дегустацији Викторијиног сендвича, посластице специјално прављене за чувену британску краљицу. На крају дегустације послужен је чај „Ерл Греј“, како би деца имала потпуни осећај те чајанке, обзиром да се радионица није дешавала у пет поподне, већ је почела у 9.55 часова.