38.РАСПУСТИЛИШТЕ

ПЕТАК, 24.12.2021.

10.00–11.30  ЧАРОБНИ СВЕТ ГЛИНЕ  

Ликовно- едукативна радионица вајања намењена деци свих узраста. Аутор и реализатор радионице је Љубица Танкосић, професор ликовне културе, дипломирани графичар.

10.00–11.30  ИЗРАДА ЛУТАКА-МАРИОНЕТА ОД ПАПИРА

Едукативно-уметничка луткарска радионица намењена деци старијој од 6 година, као и  мањој деци, уз помоћ одраслих. Аутор и реализатор радионице је Цветин Аничић, глумац, луткар.

10.0011.30  РАДИОНИЦА САВРЕМЕНОГ ПЛЕСА И ИСТРАЖИВАЊА ПОКРЕТА

Радионица је намењена деци старијој од 10 година. Аутор и реализатор радионица је Јована Ракић, кореограф и плесни педагог.

11.30–12.30  ПОЕТСКИ ПОЛИГОН

 Књижевна радионица на којој ћемо се бавити основним поетским елементима и научити како се имагинација, емоције и идеје стављају у службу поезије. Радионица је намењена деци старијој од 8 година. Аутор и реализатор радионице је Младен Марковић, дипломирани психолог, енигмата и дечји песник.

11.30–12.45  ЧАРОБНИ ПАПИРНИ СВЕТ

 Ликовна радионица за децу на којој ћемо правити најразличитије снежне папирне пахуље. Радионица је намењена деци свих узраста. Аутор и реализатор радионице је Љубица Танкосић, професор ликовне културе, дипломирани графичар.

12.00–12.30  Позориште „Театрило“ –  УСПАВАНА ЛЕПОТИЦА

Представа је намењена деци свих узраста. Играју: Цветин Аничић и Ружица Бојовић. Режија: Цветин Аничић

12.45–13.30 РАДИОНИЦА ЦИРКУСКИХ ВЕШТИНА

На овој радионици деца ће користити своје тело за пењање, прескакање, котрљање, трчање, верање, вртење, балансирање… Радионица је намењена деци свих узраста. Предавачи су циркуски педагози из Школе циркуса „Цирконео“.

ПОНЕДЕЉАК, 27.12.2021.

10.00–11.00  НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА „ГРАВУРЕ“

 Ликовнa радионица израде необичних честитки за најлепше новогодишње жеље, техником гравирања. Радионица је намењена деци свих узраста. Аутор и реализатор радионице је Љубица Танкосић, професор ликовне културе, дипломирани графичар.

10.0011.00  РАДИОНИЦА САВРЕМЕНОГ ПЛЕСА И ИСТРАЖИВАЊА ПОКРЕТА

Аутор и реализатор радионица је Јована Ракић, кореограф и плесни педагог. Радионица је намењена деци старијој од 10 година.

10.00-12.00 МЛАДИ КОНСТРУКТОР

На овој радионици деца ће се упознати са могућностима моделовања, користећи универзални комплет „Конструктор“. Аутор и реализатор радионице је Мирослав Парошкај, наставник техничког васпитања. Радионица је намењена деци старијој од 9 година.

11.00–12.00  НАШ ГОСТ: КЊИЖЕВНИК  БРАНКО СТЕВАНОВИЋ

 Представиће деци своју књигу „Авантуре Краљевића Марка“, уз разговор о свом стваралаштву и неопходности присуства књиге у детињству. Програм је намењен деци старијој од 9 година.

12.00–12.40  Позориште Maximus ArtИЗНЕНАДНА ПОСЕТА ГОСПОДИНА МОЦАРТА

Играју: Милена Мартић, Петар Кокиновић и Жељко Алексић. Текст и режија: Жељко Алексић. Костими и сценографија: Ана Алексић, лутке. Небојша Јоковић. Кореографија: Ана Алексић. Представа ја намењена деци свих узраста.

12.45–13.30  Шта је КАМИШИБАИ ПОЗОРИШТЕ?

 Емил Курцинак, глумац-луткар Позоришта младих, приказаће деци  како се праве представе од слика, цртежа , фотографија… Објасниће шта је „камишабаи позориште“, које је настало давно у Јапану. Радионица је намењена деци старијој од 6 година.

12.45–13.30  СВИРЦИ

Концепт радионице је заједничко музицирање на једноставним инструментима. Аутор и реализатор програма је Габриела Бенак, дипл. музичар виолиниста, певач, композитор, студијски музичар, активан позоришни извођач. Музичка радионица намењена деци узраста од 7 до 12 година.

УТОРАК, 28.12.2021.

10.00–11.00  ЦРТАНА БАЈКА – „КАКО ДО ИЗГУБЉЕНОГ ШАЛА“

 Едукативно-наративна дружионица  у којој извођач црта задате ликове и догађаје, а деца и извођач комуницирају са нацртаним ликовима и причају своју причу. Водитељ и главни приповедач је Јован Царан – Денис, члан луткарске сцене НП „Тоша Јовановић“ из Зрењанина. Програм је намењен деци од 3 до 8 година.

10.00–11.00  МОЈ ГРАД

На овој радионици деца ће градити и обојити магични град од картона који ће израсти са сваким дететом. Модератори су: Наташа Бодирога Радовановић, дипломирани дефектолог и реедукатор, и Бранислав Радовановић, магистар драмских уметности. Радионица је намењена деци старијој од 8 година.

10.00–11.30  РАДИОНИЦА САВРЕМЕНОГ ПЛЕСА И ИСТРАЖИВАЊА ПОКРЕТА

 Аутор и реализатор радионица је Јована Ракић, кореограф и плесни педагог. Радионица је намењена деци старијој од 10 година која су заинтересована за савремени плес, истраживање покрета и плесних техника.

10.00–13.30  ЛЕГО ИГРАОНИЦА

  У овој радионици деца развијају, машту, креативност, фину моторику, комуникацију и тимски дух. Радионица је намењена деци свих узраста.

11.00–12.00 НОВОГОДИШЊИ КОЛАЖ

Ликовно-едукативна радионица на којој развијамо креативност, машту и  фину моторику шаке, а све то кроз израду различитих новогодишњих декоративних украса. Аутор и реализатор радионице је Љубица Танкосић, професор ликовне културе, дипломирани графичар. Уметничка радионица намењена је деци свих узраста.

11.30–12.30 ПРОНАЂИ СВОЈУ ПЕСМУ

Уметничка радионица дечјих рециклираних књига која се бави уметношћу обнављања, деконструкције и поновног осмишљавања књиге кроз игру. Модератори радионице су Наташа Бодирога Радовановић, дипломирани дефектолог и реедукатор, и Бранислав Радовановић, магистар драмских уметности. Радионица је намењена деци старијој од 10 година.

12.00–12.30 Луткарска представа из циклуса „КЊИГА ПУНА БАЈКИ“

 На сцени се играју две бајке. „Три прасета“ и „Успавана лепотица“. У овом извођењу бајки деца су пуноправни учесници и глуме све личности који се појављују у бајкама. Бајке нам прича Јован Царан – Денис, члан луткарске сцене НП. „Тоша Јовановић“ из Зрењанина. Представа је намењена деци од 3 до 8 година.

12.45–13.45 ВЕСЕЛА ТЕЛЕВИЗИЈА

 На овој узбудљивој радионици деца су сама своји мајстори, сценографи, костимографи, уредници и водитељи. Спремите се за веселе вести! Аутори и модератори радионице: Наташа Бодирога Радовановић, дипломирани дефектолог и реедукатор, и Бранислав Радовановић, магистар драмских уметности. Радионица је намењена деци старијој од 6 година.

12.45–13.45 ЕНИГМАТСКЕ ДЕЧЈЕ ИГРЕ „СКОЦКАЈ СЛОВА“

Програм који подстиче дечју комбинаторику и пружа им прилику да тимски манифестују вербалну интелигенцију, у такмичарском аранжману. Реализатор програма је Младен Марковић, дипломирани психолог и енигматски аутор. Програм је намењен деци старијој од 8 година.

СРЕДА, 29.12.2021.

10.00–12.00  МЛАДИ КОНСТРУКТОР

 На овој радионици деца ће се упознати са могућностима моделовања, користећи комплет „Конструктор“. Аутор и реализатор радионице је Мирослав Парошкај, наставник техничког образовања. Радионица је намењена деци старијој од 9 година.

10.00–11.00  РАДИОНИЦА САВРЕМЕНОГ ПЛЕСА И ИСТРАЖИВАЊА ПОКРЕТА

 Циљ радионице је да се деца упознају са савременим покретом, тако што им је омогућено да се, кроз разне моделе импровизације, изразе на јединствен плесни начин. Аутор и реализатор радионице је Нина Путник, кореограф и плесни педагог. Радионица је намењена деци од 7 до 10 година.

10.00–11.00  НОВОГОДИШЊИ УКРАСИ ОД ФИЛЦА

 Ликовно-едукативна радионица моделовања и израде филцаних кугли за јелку. Учимо које врсте филцања постоје и шта се све може направити од вуне. Аутор и реализатор радионице је Љубица Танкосић, професор ликовне културе, дипломирани графичар. Радионица је намењена деци свих узраста.

11.00–12.00 НАШ ГОСТ: КЊИЖЕВНИК ГОРАН НОВАКОВ

 На књижевној радионици “Зрикни свет кроз розле ђозле“, наш гост ће се представити као писац и илустратор, својом збирком песама „Лепо живи миш у биоскопу“. Поред читања стихова из те збирке, деца ће с аутором попричати о хумору у литератури за децу, као и о илустрацијама. Радионица је намењена деци млађег школског узраста (3. и 4. разред).

11.15–12.30 РЕЦЕПТ ЗА СТВАРАЊЕ ЈУНАКА

 На радионици  илустровања деца ће научити који су најбитнији састојци за стварање јунака. Упознаће се са начином на који облик (силуета), боја, наглашавање и истицање кључних карактеристика утиче на стварање јунака. Аутори и реализатори радионице су Нада Серафимовић, илустратор и  Јелена Виторовић, академски сликар и илустратор. Радионица је намењена деци основношколског узраста.

12.00–12.40  „ТРИ КРНГОЛИЦЕ БРНГОЛИЦЕ“

 Ово је интерактивна представа која представља спој „живе“ игре и игре са луткама, а саткана је од три кратке приче. Посебну драж јој даје чињеница да су и сама деца актери и на тренутке учествују у њој. Представу изводи глумац Драгиша Косара. Прилагођена је узрасту деце од 3 до 7 година.

12.30–13.30 ЗИМСКИ ЕНИГМАТСКИ ИНТЕРМЕЦО

 Циљ програма је да се деци приближи енигматско стваралаштво. Учесници ће са водитељем радионице разговарати о загонеткама, стећи увид у повезаност дечје енигматике са књижевношћу, уметношћу и науком, а упознаће се и са основним енигматским врстама. Аутор и водитељ је Младен Марковић, енигмата у дечјим часописима „Невен“ и „Мали Невен“. Програм је намењен деци старијој од 8 година.

12.45–13.30  НЕИСПРИЧАНА ПРИЧА

Прича се најчешће прича и чита из књиге, али може и да се наслика, нацрта… А како ћемо онда да је прочитамо или испричамо? То ће нам открити аутор и реализатор програма Емил Курцинак –  глумац-луткар Позоришта младих. Радионица је намењена деци свих узраста.

ЧЕТВРТАК, 30.12.2021.

10.00–12.45 ЛЕГО ИГРАОНИЦА

На овој радионици деца развијају, машту, креативност, фину моторику, комуникацију и тимски дух. Радионица је намењена деци свих узраста.

10.00–11.45 НАЈЛЕПШИ НОВОГОДИШЊИ АРАНЖМАНИ

 Ово је радионица примењене уметности на којој правимо новогодишње аранжмане од различитих природних материјала. Аутор и реализатор је Љубица Танкосић, професор ликовне културе. Радионица је намењена деци свих узраста.

10.0011.45 РАДИОНИЦА ЦИРКУСКИХ ВЕШТИНА

  На овој радионици деца ће користити своје тело за пењање, прескакање, котрљање, трчање, верање, вртење, балансирање… Предавачи су циркуски педагози изШколе циркуса Цирконео. Радионица је намењена деци свих узраста.

12.00–12.45 Позориште „Талија“ –  НОВОГОДИШЊА БАЈКА

 У овој представи размажена принцеза Кеза не жели да заспи док не дође Деда Мраз… Играју: Андреа Форца (Принцеза), Љиљана Јоксимовић (Краљица), Предраг Карапанџић  (Краљ), Александар Расинац (Деда Мраз). Музика: Саша Вавић. Костимографија:  Милка Шилд. Текст и режија: Д. Јоксимовић. Представа је намењена је деци свих узраста.

Више информација о свакој радионици доступно је на интернет страници www.nsdkc.rs.

Сви програми су БЕСПЛАТНИ.

Због ограниченог броја места, пријаве су обавезне на имејл: slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs.

Програм се реализује уз примену важећих епидемиолошких мера.

Организатор програма: Новосадски дечији културни центар.

Место реализације: Културна станица „МЛИН“

Адреса: Радничка 20, Нови Сад, 1. спрат

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА!

ВИДИМО СЕ НА 39. РАСПУСТИЛИШТУ!