Упознајте талентоване Зујалице са југа Србије

Да ли сте чули за “Зу Зу Зујалице”? Реч је о четворо младих заљубљеника у музику из Ниша, који стварају аутентичне песме намењене најмлађим слушаоцима. Када на Јутјубу укуцате њихово име, пронаћи ћете неколико њихових компилација, међу којима су нумере попут: “Прљавко”, “Лепе речи”, “Витамини” или “Азбука”. Како истичу, њихове песме, поред тога што су ритмичне и певљиве, носе и значајне поруке.

“Из разговора са пријатељима и породицом увидели смо да се већ неко време музика за децу ствара само да би била ритмична и певљива, а да се занемарују садржај и поруке које се пласирају. Такође, нису сва деца у могућности да прате дечји програм, па смо одлучили да све што створимо преведемо на знаковни језик”, започела је причу за “Невен” једна од Зујалица, Милица Лазаревић. “Почели смо да пишемо текстове о природи, здравом животу, лепом понашању и пријатељству, осмислили ликове и костиме који би могли да те песмице на забаван начин презентују деци и кренули да објављујемо садржај”, истакла је Милица.

Поред ње, основу овог занимљивог тима чине и Драгана Јоцић Лазаревић и Филип Лазаревић, који представљају оне који се појављују испред камере, док им је као ослонац и подршка, али и главна особа иза камере, Јелена Лазаревић.

“Што се тиче самог процеса рада, редовно размењујемо идеје и заједно их уобличавамо, тако доносимо и одлуке, планирамо будуће активности и делимо задужења. Идеје не бисмо могли да реализујемо успешно без два главна сарадника – музичког продуцента и илустратора”, истиче наша саговорница и наводи како им велику подршку у реализацији пројеката пружају пријатељи и родбина.

Да је њихов таленат огроман, показује и чињеница да поред музичког програма имају и две представе, од којих су са једном наступали на отварању “Nisville” фестивала 2019. године.

Посебно истичу и пројекат “Деца зна(ку)ју”, где кроз песму и игру у различитим видеима показују како се на знаковном језику говоре слова азбуке, бројеви, боје и лепе речи.

Ово је само део онога чиме се баве талентоване Зујалице, а “Невен” вам саветује да посетите и њихове странице на Фесбуку и Инстаграму и боље се упознате са њиховим стваралаштвом.

Бојан Петровић