ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ КИДС ФЕСТ ОД 16. ДО 22. ОКТОБРА У АРЕНИ СИНЕПЛЕКС

За неку нову, савремену публику осмишљен је још један фестивалски репертоар који ће имати својих 10 премијера, а чије су приче у складу са слоганом фестивала и упућују на важност другарства и неопходности неговања међусобног разумевања од најранијег детињства.

Као и прошлих година, и на 19. КИДС ФЕСТ-у заживеће најновији анимирани, играни и документарни наслови светских кинематографија, па осим норвешких, британских, француских и кинеских на биоскопском платну наћи ће се и дечији филмови из региона и окружења, а поред премијера фестивал ће репризирати и неке последње Дизнијеве синхронизоване филмове.

Након Сарајево филм фестивала на 19. КИДС ФЕСТ-у премијерно ће бити приказан анимирни филм „Снови једног робота“, шпански цртани филм заснован на графичкој новели Саре Варон који говори о пријатељству једног пса и једног робота. Анимирани филм снимљен према истинитом догађају „Титина“ о освајању Северног пола и псу који је био неизоставни пријатељ експедиције такође ће премијерно бити приказна на фестивалу. У репризним терминима наћи ће се француски играни филма „Велика авантура мачке Ру“ о пријатељству једне мачке и једне девојчице, као и Дизнијев „Елементал“ о споју немогућег, елемената воде и ватре.

Међу филмовима овогодишњег фестивала наћи ће се и Случај Тесла, Краљица плеса, Вајана, Зоотрополис – град животиња, Нина и јежева тајна, Дневник Паулине П, Залеђено краљевство, Мала сирена, Китови: Чувари планете и многи други.

Цена улазница за организоване посете за 2Д филмове износи 250 динара, док за 3Д износи 370 динара, а индивидуалне улазнице у продаји су по цени од 300 динара за 2Д и 420 динара за 3Д филмове.

https://kids-fest.com/novi-sad

ttp://www.arenacineplex.com/repertoar