Чији су делфини?

Међу најинтелигентније и наумиљатије животиње које живе у великом воденом пространству,  свакако спадају и делфини. О томе колико су брижни говори чињеница да, за разлику од других животиња, оне чувају и брину о оним које су повређене или болесне.

Но, да ли сте знали да делфини који се налазе под управом Енглеске и Велса припадају краљици Елизабети Другој? Према Статуту који датира још из 1324.године, од владавине краља Едварда II, па све до данас, делфини се сматрају „краљевском рибом“ и у власништву су британске круне. Поред делфина, краљица је власница и свих китова, али и лабудова који живе на њеној територији.

Но, да ли сте знали да делфини који се налазе у водама под управом Енглеске и Велса припадају краљици Елизабети Другој? Према Статуту који датира још из 1324. године, од владавине краља Едварда II, па све до данас, делфини се сматрају „краљевском рибом“ и у власништву су британске круне. Поред делфина, краљица је власница и свих китова, али и лабудова који живе на њеној територији.

илустрација- Маша Павловић